Podhorská ulice v Jablonci je uzavřená. Odstraňují tam kovovou konstrukci podpírající střední školu

5. leden 2021 09:33

Řidiči projíždějící Jabloncem nad Nisou musí v následujících týdnech počítat s dalším omezením v Podhorské ulici. Začala tam demontáž konstrukce podpírající budovu Střední školy řemesel a služeb a silnice musí být kompletně uzavřená.

Provoz v ulici by měl být obnovený 25. ledna. Podle vedoucího krajského odboru dopravy Jana Čápa dostala firma pro jistotu povolení na uzavírku ještě o týden delší, bude se ho ale snažit nevyužít. Úsek mezi ulicemi Svatopluka Čecha a Slovenského národního povstání by měl být znovu otevřený hned, jak to bude možné.

Oficiální objízdná trasa vede ulicemi 5. května a Slunečnou, vozidla nad 10 tun musí přes náměstí Boženy Němcové. Uzavřená Podhorská ulice je hlavní tah městem a už kvůli opěrným věžím byl provoz v místě částečně omezený.

Čtěte také

V listopadu 2018 se během rekonstrukce školy část budovy zřítila. Liberecký kraj nechal čelní stěnu zpevnit šesti ocelovými pilíři, které už s pokračující opravou nejsou potřeba. Jak dříve uvedla mluvčí Libereckého kraje Andrea Fulková, nosníky si firma, která je aktuálně demontuje, koupila za 300 000 korun v dražbě. Zpevnění budovy přitom stálo 25 milionů korun. O další desítky milionů navíc oproti původním předpokladům naroste i cena rekonstrukce školy. Podle odborných posudků, které si nechal Liberecký kraj zpracovat, vedly k havárii chyby na straně projektanta, stavební firmy i technického dozoru.

autor: Jana Pšeničková
Spustit audio

Související