Peníze na sportovní i školní akce nabízí Liberecký kraj. Žádosti přijímá do 19. března

6. březen 2018 08:45

Pro sportovce má Liberecký kraj připraveno celkem 23 milionů korun. Z toho osmnáct milionů korun je určeno pro sportovní organizace na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže. Dalších pět milionů korun má hejtmanství připraveno na organizování sportovních akcí.

Kdo může o peníze žádat, vysvětluje náměstek hejtmana pro školství Petr Tulpa ze Starostů pro Liberecký kraj: „Žádat může jakákoliv organizace – fyzická nebo právnická osoba, která je registrovaná na území Libereckého kraje, žádat je možné jen jednou.“ Podle Tulpy může o dotaci zažádat téměř každý, a to až do 19. března do 14 hodin.

Přes tři miliony pro volný čas dětí

Kraj nabízí peníze i na školní projekty, jde o čtyři oblasti – na volnočasové aktivity pro děti má kraj připraveno přes tři miliony korun, dalšího čtvrt milionu na prevenci rizikového chování u dětí. Stejnou částku pak hejtmanství rozdělí na soutěže pro talentované děti a mládež. Finanční příspěvek kraj nabízí i na pomůcky pro handicapované děti. Připravených na to má 800 tisíc korun. Zastupitelé budou o žádostech rozhodovat na svém jednání na konci května.

Podrobnější informace je možné najít na webových stránkách Libereckého kraje, ale například i na jeho youtube kanále. Zájemci tam najdou několik videí, kde jim úředníci vysvětlí, jak žádosti vyplnit a kolik peněz mohou získat.

autor: Eva Malá
Spustit audio

Související