Páteční Noční linka: Když do života vstoupí druhá míza

2. srpen 2024

Jak člověk pozná, že mu do života vstupuje druhá míza? Co když druhou mízu chytne žena? Je druhá míza jenom omluvou pro špatná životní rozhodnutí? Jaké šílené změny je člověk ochoten udělat, aby se cítil mladší?

Jaká jsou klišé výmluvy pro náhlou změnu kariéry nebo životního stylu? Jaké absurdní impulzivní nákupy jste udělali v rámci své druhé mízy? Kdo všechno musí trpět kvůli Vaší „osobní transformaci“? Má druhá míza nějaký pozitivní dopad, nebo jde jen o sebedestrukci? Je nový, mladší partner opravdu láska, nebo jen útěk před realitou? Kolik peněz je možné vyhodit oknem při pokusu o „nový začátek“? Může druhá míza člověka posunout vpřed, nebo jen umí srážet na kolena?

Druhá míza, nebo-li krize středního věku, je termín, který popisuje období významných změn a nejistot, které se často objevují mezi čtyřicátým a padesátým rokem života. V tomto životním stadiu lidé často přehodnocují své dosavadní životní úspěchy, vztahy a osobní cíle. Mnozí se ptají, zda dosáhli toho, co si v mládí předsevzali, a přemýšlejí o smyslu svého dosavadního života. Toto období může být provázeno intenzivními emocemi, včetně pocitů lítosti, ztráty či strachu z budoucnosti. Někteří lidé se v této době rozhodnou pro radikální změny, jako je změna kariéry, rozvod nebo zahájení nových koníčků a aktivit, které jim přinášejí pocit naplnění a nového začátku. Krize středního věku může být náročná, ale také nabízí příležitost k osobnímu růstu a sebepoznání, kdy jednotlivci mohou najít nový směr a cíle, které odpovídají jejich zralému pohledu na život.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.