Odklízíte sníh? Na silnice a chodníky házet nesmíte, hrozí vám pokuta, varuje Jablonec

15. leden 2019 10:01

Radnice v Jablonci nad Nisou varuje obyvatele před odhazováním sněhu na chodníky a silnice. Za přestupek hrozí lidem pokuta až do výše dvou desítek tisíců korun.

Ve městě se opakovaně v minulých dnech stávalo, že se na uklizené cestě objevily kupy sněhu.

V Jablonci sníh odklízejí i vězni

S odklízením sněhu u jablonecké nemocnice pomohli také trestanci z rýnovické věznice. Ve čtvtek jich bylo pět, od pátku by se měl jejich počet zčtyřnásobit

Kalamitní stav v Jablonci nad Nisou pomáhají už třetí den řešit i dlouhodobě nezaměstnaní nebo odsouzení z věznice v Rýnovicích.

Za takové jednání mohou lidé dostat pokutu, vysvětluje mluvčí Jablonce Markéta Hozová: „Lidé, kteří si uklidí svůj dvůr, zahradu nebo i firmy, sníh odvezou na uklizenou městskou plochu – ať už je to komunikace nebo chodník, se dopouštějí přestupku znečišťování veřejného prostranství a můžou dostat pokutu až do výše dvaceti tisíc korun.“

Stejná pravidla platí také pro sníh padající ze střechy. Za jeho likvidaci a odvoz mimo veřejné plochy je odpovědný vždy majitel objektu.

Město bude situaci v ulicích města teď víc kontrolovat, protože někteří lidé při vyklízení svých zahrad nebo dvorů vyvážejí sníh tam, kam nemají.

Spustit audio

Související