Ochutnávací piva mám rád, říká vratislavický sládek Petr Hostaš
Psal se 24. leden roku 1874, kdy byl slavnostně otevřen vratislavický pivovar, a za čtyři měsíce se Liberec dočkal prvního piva. Jak se tehdy pivo vařilo, jak asi chutnalo, nakolik je důležitá při výrobě voda, jak si v současné době, kdy jsou restaurace zavřené, pivovar vede, nejen to nám prozradil ředitel a sládek v jedné osobě Petr Hostaš.
Jak se daří pivovarnictví v době covidové? Jak chutnalo pivo před 200 lety a jak by pivo z té doby chutnalo teď? Projevují se změny ve společnosti na chuti piva? Chutná pivo v pet lahvi, plechovce nebo ve skleněné lahvi rozdílně? A proč po pivu bolí hlava? Poslechněte si záznam rozhovoru.
Související
-
V libereckých Vratislavicích hořel pivovar
Budova začala hořet v pondělí 29. června před 4. hodinou ráno. Hasiči ho likvidovali přes šest hodin, při zásahu se dva z nich zranili.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.