OBRAZEM: Z libereckého kulturního střediska Lidové sady bude kreativní centrum

21. duben 2023 17:08

Po rekonstrukci bude v Lidových sadech například sál s proskleným výhledem do zahrady nebo vlastní nahrávací studio. Hotovo má být do konce roku 2025.

Sál s proskleným výhledem do zahrady, výsuvné hlediště nebo nahrávací studio. To je jen malý výčet novinek, které přinese rekonstrukce libereckého kulturního střediska Lidové sady.

Liberecký kraj získal na vybudování kreativního centra dotaci 121 milionů korun z Národního plánu obnovy. Celkový rozpočet bude jasný přibližně v polovině května 2023, vzhledem k právě dokončené studii.

Přestavba například zvýší komfort diváků i účinkujících, nově bude k dispozici nahrávací studio a rekonstrukcí projdou všechny tři sály, které pak můžou nabízet nejen kulturní akce.

Součástí rekonstrukce tedy bude i přestavba tamního malého sálu. Vznikl v 50. letech 20. století jako přístavba k historické budově. Nově má mít sál prosklenou stěnu z hliníkových profilů s výhledem do zahrady. Podle Davida Nejedla, ředitele liberecké zoo, pod kterou zařízení spadá, to byl požadavek památkářů.

Na představení nové podoby libereckých Lidových sadů natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související