Nové omezení zkomplikuje dopravu na průtahu Liberce. Část tunelu se uzavře

19. září 2019 08:01

Nové dopravní omezení zkomplikuje od čtvrtka 19. září jízdu na průtahu Liberce. Kvůli dokončování opěrné zdi ve směru na Děčín bude úplně zavřená část libereckého tunelu.

Podle informací Libereckého kraje se rekonstrukce opěrné zdi chýlí ke konci. V tunelu na průtahu městem ale dělníci zároveň s dokončovacími pracemi položí nový asfalt a proveden bude také průzkum samotné stavby tunelu. Doprava z obou směrů bude svedena do jednoho tubusu, druhý se zcela uzavře.

„Ředitelství silnic a dálnic připravuje projekt na rekonstrukci libereckého tunelu a nezbytný podklad pro dokončení projekční přípravy je podrobná diagnostika tunelu tak, aby mohly být navrženy další projekční práce,“ vysvětluje vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp 

Auta ve směru na Děčín proto pojedou opačným tubusem, tedy tím, kterým se běžně jezdí na Turnov a Prahu. Toto omezení potrvá do neděle 6. října, ačkoli původně měla oprava opěrné zdi trvat do konce měsíce.

Uzavřen bude také nájezd z Košické ulice ve směru na Děčín

Auta připojující se od centra Babylon směrem na Děčín budou po dobu trvajícího omezení moci využít objízdnou trasu, která povede ulicemi Nákladní a Žitavská.

Podle informací kraje se jedná o poslední významné omezení liberecké části silnice I/35 v letošním roce. Ředitelství silnic a dálnic by ale příští rok mělo pracovat na novém povrchu na silnici z Liberce na Bedřichovku a rekonstrukce čeká také most přes Doubskou ulici. Kompletně by se měla přestavět i mimoúrovňová křižovatka Rádelský mlýn.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související