Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019
Vítězem se stává: Kitl Syrob Okurka BIO
16. prosinec 2019
Sirupy, po staru syroby, máme spojené především s ovocem, případně s léčivkami. Chutný sirup se dá připravit ale i ze zeleniny. Okurkový syrob dokonce ocenila porota soutěže Výrobek roku Libereckého kraje.
V seriálu Vám představujeme potravinářské Výrobky Libereckého kraje roku 2019. Vítězem v kategorii biopotravin a celkovým vítězem se stal okurkový syrob od jablonecké rodinné firmy Kitl, kam Vás v reportáži zavede redaktor Jaroslav Hoření.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.