Nemocnice v Libereckém kraji v létě omezí provoz

27. červen 2019 09:19

Od července omezují provoz některá nemocniční oddělení v našem kraji. Zavřené zůstanou některé poradny, pobočky lékáren nebo ambulance. Lékařský personál si totiž vybírá dovolené.

V Liberci některé prázdninové dny nebude fungovat například melanomová poradna. Ta se pravidelně otevírá jen ve čtvrtek pro pacienty, kteří potřebují poradit s kožními znaménky. Jak říká mluvčí nemocnice Václav Řičář, lékaři budou během prázdnin občas chybět nejen tam, ale i na dalších kožních ambulancích: „Jednak je to kvůli dovoleným, jednak kvůli údržbě – malování na většině oddělení. Nemocnice jako celek určitě nepřestane být dostupná všem obyvatelům Liberce, potažmo Libereckého kraje.“

Celé prázdniny nebude fungovat ani ambulance fyzikální terapie, kde pacientům například vypalují bradavice. Zavřou výdejnu léků v Husově ulici, nemocniční lékárna zůstane celé prázdniny v provozu plném rozsahu.

V Jablonci zavřou ambulanci urologie

Jablonecká nemocnice na začátku prázdnin zavře ambulanci urologie. První dva týdny se bude stěhovat, akutní případy lékaři ošetří na lůžkové části. Na přelomu července a srpna zase nemocnice zavře ambulanci ortopedie. Omezení se během prázdnin dotkne i pediatrie, naopak fungovat bude onkologie.

Semily omezí provoz

Ordinovat se bude v omezeném provozu i v nemocnici v Semilech. Ambulance ORL je tam už zavřená, nemůže za to ovšem dovolená, ale nemoc lékaře. Omezení čeká taky ambulanci gastroenterologie, urologie nebo interní. Ta zůstane zavřená poslední dva prázdninové týdny.

Práce v českolipské nemocnici

Omezení ohlásila i českolipská nemocnice, ale týká se to zatím jen této soboty 29. června, kdy budou dělníci vyměňovat vysokonapěťový vypínač v trafostanici. Provoz celé nemocnice bude omezený, zařízení vyhlásilo zákaz návštěv.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související