Na vyučování ano, na tělocvik ne, při práci v dílnách ano. Roušky ve školách v praxi

23. září 2020

Povinnost nošení roušek komplikuje situaci dětem na základních i středních školách. Naše redaktorka se vypravila do rýnoviceké střední technické školy zjistit, jak moc.

Čtěte také

Na některých školách v Libereckém kraji povinnost nosit roušky kvůli šíření koronaviru komplikuje výuku. Část učitelů si navíc stěžuje na zmatky. Roušky musejí děti mít při výuce, ale v hudební výchově nebo při tělocviku ne. Nemusejí je mít ani u oběda, kde se potkávají se stejnými dětmi jako ve třídě. Ale zakrytá ústa a nosy zase musejí mít učni v dílnách, což je v mnoha případech komplikace.

Studenti při praktické výuce musí mít roušky

Vyplývá to z vyjádření učilišť z Libereckého kraje, které Český rozhlas Liberec oslovil. U obráběcích strojů, v soustružně, kovárně nebo autodílně bývá teplo, studenti se tam potí, špinavýma rukama si pak otírají obličeje a roušky tak znehodnocují. Naše redaktorka se byla podívat v jablonecké Střední průmyslové škole technické. Podle tamního zástupce ředitele Jana Bočka se navíc učňům mlží pracovní brýle. Roušky proto do dílenské výuky nepovažuje za ideální. Poslechněte si reportáž.

autor: sas
Spustit audio

Související