Na stadionu v Bedřichově v Jizerských horách vyrostl obří nápis

9. červenec 2020 14:12

Je to vlastně velká dětská prolézačka, která odkazuje na tradiční lyžařský závod Jizerská 50, co nově zdobí stadion, kde legendární „Padesátka“ startuje.

Obec Bedřichov se rozhodla symbolický herní prvek pořídit hlavně kvůli rodinám s dětmi, které tvoří velkou část letních návštěvníků hor. Děti mohou prolézat obří pětkou a obří nulou, vyzkoušet si dřevěný mostek i lanový výplet pro šplhání a nechybí ani klouzačka.

Pomohl každý

Stavbu nové atrakce pro děti financovala Nadace ČEZ společně s obcí Bedřichov v rámci 53. ročníku této slavné akce. „Každý závodník letošní Jizerské 50 pomohl k vybudování hřiště. Nadace ČEZ totiž každý jejich ujetý kilometr finančně podpořila, a to prostřednictvím naší mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ. Celkem se takto vybralo 209 304  Kč. Ale nebylo to jen o závodnících; každý návštěvník bedřichovského stadionu mohl rovněž pomoci. V ČEZ Energy zóně Skupiny ČEZ byl speciálně upravený běžkařský trenažer. „Na trenažéru bylo ujeto 515 jízd a my taktéž přispívali za každý ujetý kilometr,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ. Celkem tedy částka činila 270 154 Kč.

Na Bedřichovském stadionu je nová atrakce pro děti
Když se podíváte blíž a z jiného úhlu, je to dětská prolézačka

Nejde o první letní kout pro děti, který je inspirovaný zimními radovánkami; pod sjezdovkami stojí na dětském hřišti velká prolézačka ve tvaru rolby.

54. ročník tradičního závodu se koná od 12. do 14. února 2021. Registrace jsou v plném proudu, již nyní je zaregistrováno přes 1 100 závodníků. Do konce září je navíc možnost přihlásit se za nejnižší cenu startovného na www.jiz50.cz.

autor: sas | zdroj: Raul s.r.o.
Spustit audio

Související