Městské úřady dočasně mění kvůli vládním opatřením otvírací dobu pro veřejnost

Kvůli novým vládním opatřením proti šíření nového koronaviru omezují otvírací dobu městské úřady v celém kraji. Otevřeno mají jen v úřední dny, jinak upřednosťňují telefonický nebo písemný kontakt. Uvnitř úřadů jsou povinné roušky i dvoumetrové rozestupy.

Omezenou otvírací dobu pro veřejnost mají od pondělí 12. října na dva týdny magistráty v Liberci i Jablonci nad Nisou. Opatření přijaly například i radnice v Semilech, Železném Brodě, Jilemnici, Turnově, České Lípě, nebo v Novém Boru. Otvírací doby města uvedla na svých webových stránkách.

Liberec

Budovy libereckého magistrátu budou pro veřejnost otevřeny pouze v pondělí a ve středu v časech 8:00 – 10:30 a 14:30 – 17:00. Na následující dva týdny proto magistrát pozastavil online rezervační systém. Všechny objednané termíny budou zrušeny, a to včetně těch na pondělí a středy. Všem klientům bude odeslán informační e-mail. Dočasně magistrát zrušil i službu Czech POINT v terénu.

Jablonec nad Nisou

Jablonecký magistrát bude mít v následujících dvou týdnech také otevřeno jen v úřední dny, tedy v pondělí a středu od 8:00 do 11:00 a od 15:00 do 17:00 hodin.

„Po tuto dobu se odbavují v rámci kapacitních možností úřadu všichni klienti, kteří přijdou. Vždy je však třeba dbát hygienických a epidemických opatření, to znamená dodržovat rozestupy, ochranu dýchacích cest a desinfekci,“ uvedl tajemník magistrátu Marek Řeháček. V úterý, čtvrtek a pátek si můžou přijít vyřídit své záležitosti jen předem objednaní.

Také uvnitř úřadu je omezený kontakt mezi pracovníky, ruší se porady, kromě setkávání stálé pracovní skupiny krizového štábu. Pozastavují se veškeré další aktivity, jako je například vítání nových občánků, nebo setkávání s setkání s občany.

Turnov

Od 12. října se na dva týdny omezují úřední hodiny i na všech pracovištích Městského úřadu Turnov. A to na pondělí a středu v čase od 9:00 do 11:00 a odpoledne od 13:00 do 16:00. Podle tajemníka úřadu Miroslava Šmirause by lidé měli zvážit návštěvu úřadu i s ohledem na vlastní zdravotní stav a raději řešit potřebné záležitosti na dálku. Tedy pomocí e-mailu nebo telefonu.

Frýdlant

Upraveny budou také úřední hodiny Městského úřadu Frýdlant. Lidé si budou moci své záležitosti přijít vyřídit pouze v pondělí od 12:00 do 17:00 a ve středu od 8:00 do 13:00. Opatření jsou zatím platná do 25. října 2020.

Česká Lípa

Až do 25. října omezily otvírací dobu i na městském úřadu v České Lípě. Lidé tam můžou chodit jen v pondělí od 13:00 do 17:00 a ve středu od 12:00 do 17:00. Odbor sociálních věcí a zdravotnictví v Děčínské ulici bude otevřen jen v pondělí a středu od 8:00 do 13:00.

Nový Bor

V návaznosti na usnesení Vlády ČR upravil úřední hodiny pro veřejnost také Městský úřad Nový Bor, a to od 12. října do října. Neodkladné záležitosti, ke kterým je nutný osobní kontakt, si mohou lidé vyřídit v pondělí od 8:00 do 13:00 a ve středu od 12:00 do 17:00. Mimo uvedené hodiny můžou řešit své záležitosti telefonicky, prostřednictvím e-mailu nebo datové schránky.

Semily

Písemný, elektronický či telefonický kontakt před osobním ve všech případech, kdy je to možné, preferují také v Semilech. Tam je od pondělí 12. října městský úřad přístupný veřejnosti v pondělí 12:00 do 17:00 a ve středu 08:00 do 13:00. Lidé, kteří měli na úřadě domluvenou schůzku už před omezením otvírací doby, můžou přijít podle původní domluvy. Příjem veškerých dokumentů od veřejnosti je možný pouze na podatelně na Riegrově náměstí čp. 63.

Železný Brod

Výjimkou není ani Městský úřad v Železněm Brodě. I tam můžou zájemci nově přijít jen ve stanovených hodinách v úřední dny. A to v pondělí od 8:00 do 13:00 a ve středu od 12:00 do 17:00. Jinak úřad upřednostňuje písemný, elektronický či telefonický kontakt. Opatření platí až do půlnoci 25. října.

Jilemnice

Dočasně omezili úřední hodiny pro veřejnost i na Městském úřadu v Jilemnici. Otevřeno tam budou mít v pondělí a ve středu pondělí 12:00 – 17:00. Úřad dává přednost elektronickým a jinak bezkontaktním podání.

autor: mib
Spustit audio

Související