Na Ještědu otevřeli na jeden den novou sjezdovku. Jaké tam jsou podmínky?

Skiareál na libereckém Ještědu se v sobotu na jeden den otevřel lyžařům. Provozovatel střediska se rozhodl spustit lyžování na nově postavené sjezdovce Nová Skalka. A to i přesto, že vládní nařízení kvůli pandemii nového koronaviru lyžařské areály od neděle 27. prosince opět uzavře.

Lyžaři se po 1,5 kilometru dlouhé a 45 metrů široké sjezdovce dnes svezli poprvé. Leží na ní asi 30centimetrová vrstva technického sněhu, která ale není rozložena rovnoměrně. Lyžuje se tak asi na dvou třetinách sjezdovky. Lyžaři si ale jízdu pochvalují, jak přímo na místě zjistila naše reportérka. Jaké musí dodržovat hygienické podmínky, to se dozvíte v přiloženém záznamu ranního živého vstupu ze sjezdovky.

Sjezdovka Nová Skalka na Ještědu bude v sobotu v provozu do půl páté odpoledne. Je to jediné středisko v kraji, které je aktuálně v provozu. Ostatní skiareály v Jizerských horách i západních Krkonoších jsou kvůli nedostatku sněhu zavřené. Od neděle pak budou muset být uzavřeny kvůli přesunu celé republiky do pátého stupně protiepidemického systému PES.

autoři: Eva Malá , David Hamr , reČRoL
Spustit audio

Související