Na frekventovaném hlavním tahu z Mladé Boleslavi do České Lípy se jezdí jen jedním pruhem

17. červen 2024 14:51

Řidiče na Českolipsku čeká od pondělí 17. června 2024 další dopravní omezení. Ředitelství silnic a dálnic začíná několikaměsíční opravu propustků u Jestřebí.

Na řadě silnic v Libereckém kraji v těchto dnech můžou cestu do práce zkomplikovat opravy. Nové omezení začalo 17. června na silnici první třídy číslo 9 u Jestřebí na Českolipsku, tedy na hlavním tahu mezi Českou Lípou a Mladou Boleslaví.

Samotná stavba zatím nezačala, ale i tak by si řidiči měli dávat pozor. V pondělí ráno silničáři dokončovali instalaci dočasných značek i semaforů.

Propustky pod silnicí potřebují opravit

Propustky budou opravené do konce srpna, to tedy znamená, že omezení dopravy tam bude přes celé prázdniny. Jak uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Kamila Zahálková, oba propustky už byly ve skutečně špatném stavu. Kamenné desky, které je tvoří, jsou tak poškozené, že nejdou opravit. Nahradí je moderní železobetonovou troubou s šikmými čely.

Další silniční stavby v regionu

Přímo v České Lípě pokračuje hloubková rekonstrukce estakády silnice I/9. Tři čtvrtě kilometru dlouhý most má na obou koncích také semafory, které na něj pouští auta vždy jen z jednoho směru. Tam toto omezení řidiče bude vítat v České Lípě ještě v roce 2025.

O pár set metrů je další rekonstrukce mostu. Na českolipské Děčínské ulici v tuhle chvíli zeje velký otvor. Zatím mají dělníci odlité jen nové pilíře, celý most by měl být dokončený na podzim 2024.

A v České Lípě se také staví obchvat. Budování nové spojnice mezi průmyslovou zónou Dubice a místní částí Dolní Libchava ale dopravu prakticky neovlivňuje.

Poslední velká stavba je mezi Novým Borem a Svorem. Rozšíření tří a půl kilometrové silnice bude dokončené zřejmě do konce června 2024.

Spustit audio

Související