Na Děčínsko, Českolipsko a Liberecko dorazily další bouřky a prudké lijáky

11. červenec 2012

Deště znovu zvedají hladiny řek na Děčínsku. Na Mandavě platí stav ohrožení a stoupají i další toky. Situace ale není nijak dramatická. Déšť také nezpůsobil žádné vážné problémy, jen v Horním Podluží hasiči čerpali vodu ze sklepa a u Roudnice spadl strom. Vodu ze sklepů čerpali také hasiči na sousedním Českolipsku a odstraňovali několik spadlých stromů.

Napršet může až 70 litrů vody na metr čtvereční. Bouřky byly i v noci, kvůli nim dočasně stouply hladiny řek na Děčínsku, problémy s popadanými stromy byly hlavně na jihu území.

Bouřky může místy doprovázet silný vítr, proto je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu, který by mohly způsobit poletující předměty či pád ulomených větví.

Čtěte také

V noci bude skoro jasno, na východě zpočátku ještě oblačno s doznívajícími přeháňkami a bouřkami. K ránu místy mlhy. Teploty 18 až 14, na západě kolem 12 stupňů. Slabý proměnlivý vítr nebo bezvětří.

Zítra má být skoro jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Odpoledne a večer od jihozápadu přechodně oblačno a přeháňky a bouřky četnější. Teploty 27 až 31 stupňů, na horách kolem 20. Mírný jihovýchodní až východní vítr se v Čechách bude odpoledne a večer měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí. Lokálně se mohou vyskytnout silné nárazy větru, případně i kroupy a přívalové srážky.

Doporučujeme čtenářům sledovat web Počasí či radar Meteopressu.

Čtěte také

autoři: pap , Michaela Vydrová , Marína Dvořáková
Spustit audio