Můžeme do kina. Zatím v omezeném počtu a bez potravin

12. květen 2020 11:18

Které z filmů máte šanci vidět jako první a kde, zjišťoval Tomáš Tesař.

Čtěte také

První návštěvníky skoro po dvouměsíční vynucené přestávce přivítají už tento týden i kinosály. Jedním z těch menších je turnovské kino Sféra, kde znovu začnou promítat už 12. května večer. Ve čtvrtek 14. května začíná promítat také jablonecké kino Radnice. S filmovou projekcí začal i jeden ze dvou obřích multiplexů v Liberci, druhý se spuštěním promítání zatím váhá.
Ve všech kinosálech musejí všichni dál respektovat vládní nařízení o maximálním počtu 100 osob. Provozovatelé kin proto doporučují lidem, aby si vstupenky na představení koupili s předstihem a ideálně prostřednictvím online objednávky, jak upozornil i dramaturg kina Sféra v Turnově Pavel Krupař.

Opatření a omezení

Stejně jako pro divadla, i pro kinosály platí, že diváci v nich musí sedět v rozestupech jedné řady. Mezi lidmi tedy musí být vždy minimálně jedno volné sedadlo, ovšem pokud se nebude jednat o členy jedné domácnosti. Povinností je mít ochranu úst a nosu, bez níž nebude nikdo do sálu vpuštěn. Obejít se návštěvníci musejí i bez tradičního občerstvení, jak potvrdila i mluvčí jabloneckých kin Petra Handlířová.

Spustit audio

Související