Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO. K odstoupení z postu primátora Jablonce nad Nisou nevidí důvod - kopie

18. září 2019 09:33

Jablonecký primátor Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO. Hlavním důvodem je podle něho rozpad koalice ve městě, který v polovině srpna odstartoval jeho střet zájmů a odvolání dvou radních.

Koaliční partneři i opozice Kroupovi vyčítají, že jako jednatel firmy GREPA Networks vymáhá po městu zaplacení dvou milionů korun za provoz městského kamerového systému.

Milan Kroupa uvedl, že z hnutí ANO odešel na vlastní žádost. „Vystoupil jsem proto, že jsem nebyl schopen udržet koalici. A rozhodně nejsem politický cestující, nikam přestupovat nebudu. Stále zastávám ideály hnutí ANO, ale budu vystupovat nezávisle,“ říká primátor města Jablonec nad Nisou.

Koaliční krizi dnes budou řešit zastupitelé

Na dnešním zasedání zastupitelů plánují některé kluby navrhnout Kroupovo odvolání. On sám k odstoupení z postu primátora nevidí důvod. V polovině srpna vyvolal koaliční krizi střet zájmů primátora Milana Kroupy z hnutí ANO a odvolání dvou radních za Společně pro Jablonec. Právě doplnění počtu radních by mělo být jedním z bodů jejich zasedání. Jednat by měli také například o dotaci na rekonstrukci a dostavbu tramvajové trati.

Jednání začíná dnes, ve středu 18. září, od 13:00 hod.

autor: Šárka Škapiková | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související