Město Liberec hledá nejlepší kulturní akce letošního roku

Pro vítěze má liberecký magistrát připravenou odměnu 20 000 korun.

Do prvního ročníku soutěže Kulturní počin roku 2016 je může na webových stránkách města nominovat kdokoliv z široké veřejnosti.

Jedinou podmínkou je, aby se výstava, výtvarné dílo nebo například veřejné vystoupení odehrálo letos a ve městě pod Ještědem. Mezi první tři vítěze soutěže rozdělí město finanční odměnu 35 tisíc korun.

Kategorie jsou: Divadelní představení, výtvarné dílo, výstava či jiná expozice, literární počin, umělecká performance, rekonstrukce drobných historických památek, živé veřejné vystoupení a mediální počin,“ vyjmenovává Jana Kodymová, mluvčí Magistrátu města Liberec.

„Město chce vyburcovat diváky, návštěvníky nebo posluchače, aby se nad kulturními díly zamysleli trochu jinak než tradičně. Protože slovo nej může znamenat pro každého předkladatele nominace úplně něco jiného,“ vysvětluje Jana Kodymová, proč město soutěž vyhlásilo.

Nová socha před libereckou radnicí. Nominuje ji někdo?

Diváci i provozovatelé kulturních akcí novou soutěž vítají. „Je vždycky dobře, když se veřejnost dozví o kvalitě kulturního života, který se v Liberci odehrává,“ domnívá se Zuzana Koňasová ze spolku Zachraňme Kino Varšava.

Nominovat soutěžící za kulturní počin roku 2016 může veřejnost na webových stránkách města Liberce.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio