Lukáš Bauer chce co nejrychleji zapomenout na Jizerskou 50

19. únor 2018 10:12

Velkým zklamáním skončil pro Lukáše Bauera nedělní závod Jizerské padesátky. Ženská favoritka, jablonecká Kateřina Smutná skončila druhá.

V Bedřichově skončil trojnásobný medailista z olympijských her až na 65. místě. Proto chce někdejší závodník liberecké Dukly na své nedělní vystoupení co nejrychleji zapomenout. „Těch závodů se klasicky jede jedenáct a jeden velmi nepovedený závod je sice nepříjemný, ale chceme pokračovat v těch skvělých předchozích výkonech. Většina týmu se přesouvá do Švédska, kde nás za čtrnáct dnů čeká Vasův běh,“ komentoval Bauer.

Česká favoritka v ženské kategorii, jablonecká rodačka Kateřina Smutná skončila na Jizerské padesátce druhá, triumfovala švédská reprezentantka Brita Norgrenová. Své vystoupení v Bedřichově Kateřina Smutná také okomentovala: „Člověk by měl být spokojený s druhým místem, ačkoliv všichni chtěli, abych to vyhrála tak, jak se to podařilo minulý rok a abych Britě překazila její šňůru pěti výherních závodů, ale to se nepodařilo, Brita je prostě lepší.“

Hlavní mužský závod pro sebe získal Nor Morten Eide Pedersen. Osmnáctý skončil nejlepší z Čechů Stanislav Řezáč.

Jaký byl start hlavního závodu Jizerské 50, se můžete podívat na videu:

autor: ppe
Spustit audio