Liberecké komunitní středisko opět pořádá příměstský tábor s výukou češtiny pro ukrajinské děti

17. červenec 2023 14:10

Děti ze sociálně znevýhodněných rodin a ukrajinských uprchlíků se potkávají na příměstském táboře libereckého Komunitního střediska Kontakt. Ukrajinské děti se tam zdokonalují v češtině díky tomu, že se potkávají s českými dětmi, i díky přirozené výuce formou her.

Čtěte také

Liberecké Komunitní středisko Kontakt pořádá o prázdninách příměstské tábory, kde se ukrajinské děti učí nebo zdokonalují v češtině. Celkem je to do konce prázdnin 6 turnusů po 20 dětech a všechny jsou rezervované.

Poprvé organizují příměstský tábor také v Liebiegově paláci, kam se před několika měsíci středisko přestěhovalo. Děti mají tábor zdarma díky penězům z ministerstva vnitra. Podmínkou je alespoň tříměsíční účast ve výuce v české škole.

V roce 2022 byla na programu dopoledne klasická výuka češtiny, odpoledne bylo věnované ostatním aktivitám. Podle zástupkyně ředitele komunitního střediska Marie Matějíčkové letos zvolili při výuce češtiny jiný přístup. „Letos to jedeme všechno přirozenou formou, formou her a aktivit. Ty děti jsou už na takové jazykové úrovni (v češtině), že to jsou schopny nasávat už touhle přirozenou formou,“ popsala.

Na příměstském táboře natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související