Liberecká nemocnice otevřela nové psychiatrické oddělení

6. listopad 2019 12:38
Pacientům s lehčími psychiatrickými poruchami slouží nově ambulance, poradny a stacionáře ve zrekonstruované budově I v Husově ulici v Liberci

Otevřené psychiatrické oddělení vzniklo přestavbou budovy bývalého plicního oddělení. Do budovy v Husově ulici budou moct kvůli léčbě docházet pacienti s úzkostmi, depresemi nebo se závislostí na alkoholu.

Pacientům s lehčími psychiatrickými poruchami slouží nově ambulance, poradny a stacionáře, i dvě rehabilitačně-terapeutické stanice ve zrekonstruované budově I na Husově ulici v Liberci. Jde o takzvaně otevřené oddělení. Pacienti se budou muset podřídit režimu, ale v budově, kde pokoje spíše připomínají hotelové apartmá, i na zahradě, se budou smět volně pohybovat. 

Přestavba staré budovy v areálu liberecké nemocnice, kde bude uzavřené oddělení, zatím stále pokračuje. Podle primáře psychiatrie Krajské nemocnice Liberec Jaromíra Honce by měla být hotová na podzim příštího roku. Psychiatričtí pacienti jsou dočasně ubytovaní v náhradních prostorách v budově K.
Ročně je na psychiatrii v Liberci hospitalizováno zhruba 700 lidí a v ambulancích jich lékaři vyšetří dalších téměř 5000.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související