Liberecká nemocnice má pro své pacienty sezónní jídelní lístek
V liberecké nemocnici začali pacientům nabízet sezónní jídelní lístek. Jsou v něm zahrnuty pokrmy z čerstvých ryb, drůbeže,zvěřiny, ovoce a zeleniny. Menu sestavoval tým nutričních terapeutek, přičemž jídelní lístek je přizpůsobován typu onemocnění pacientů.
Losos na rozmarýnu, jahodové knedlíky, květákový mozeček nebo jelení guláš - taková je aktuální nabídka nemocnice pro pacienty. Moderní nemocniční kuchyně připravuje ročně kolem čtvrt miliónu jídel. V kuchyni přitom pracuje osmnáctičlenný tým v dvousměnném provozu.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Svět, kde se muži vyhýbají zranění. ‚Byl jsem incel, mluvil o sebevraždě a pak chtěl být alfa,' říká Petr
-
Darovat stolici chtělo v Česku 600 lidí. Přísnými kritérii prošlo minimum z nich
-
‚Evakuovalo se 30 osob včetně miminek.‘ V pražské porodnici u Apolináře hořel automat na kávu
-
Běloruští političtí vězni: Nejznámější tvář na svobodě, další vlny zatýkání i jakou roli může sehrát propiska