Liberecká nemocnice má pro své pacienty sezónní jídelní lístek
V liberecké nemocnici začali pacientům nabízet sezónní jídelní lístek. Jsou v něm zahrnuty pokrmy z čerstvých ryb, drůbeže,zvěřiny, ovoce a zeleniny. Menu sestavoval tým nutričních terapeutek, přičemž jídelní lístek je přizpůsobován typu onemocnění pacientů.
Losos na rozmarýnu, jahodové knedlíky, květákový mozeček nebo jelení guláš - taková je aktuální nabídka nemocnice pro pacienty. Moderní nemocniční kuchyně připravuje ročně kolem čtvrt miliónu jídel. V kuchyni přitom pracuje osmnáctičlenný tým v dvousměnném provozu.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Analytička o Dukovanech: Korejci tvrdí, že staví efektivně. Francouzi nabízí evropskou technologii
-
Kastrace jako podmínka pro změnu pohlaví by mohla zmizet. Rozhodne o tom Ústavní soud
-
Boj s dezinformacemi na Tchaj-wanu v čínském stínu. ‚Využívají strachu z války,‘ vnímá ověřovatelka
-
Když broučci obarvují Campari