Liberec: Starostové pro Liberecký kraj zvítězili, získali 32 % hlasů

V Liberci v komunálních volbách zvítězilo politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Na druhém místě je ANO s téměř 22 procenty a třetí se 13 procenty Změna pro Liberec. Voličská účast se odhaduje na 40,5 procenta.

V Liberci v komunálních volbách zvítězilo politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Ještě před ukončením sčítání se představitelé hnutí ve volebním štábu setkali s hnutím ANO, které skončilo na druhém místě, i dalšími potencionálními koaličními partnery. Lídr starostů Jaroslav Zámečník ze Starostů oznámil, že chce sestavit širokou koalici.

„Máme zájem pracovat v zastupitelstvu společně, zatím jsme se bavili o tom, jak by fungovala budoucí rada, s kolika partnery bychom si představovali spolupráci a zhruba jsme se shodli na tom, že v případě spolupráce bych funkci primátora zastával já,“ uvedl Jaroslav Zámečník, lídr Starostů pro Liberecký kraj.

„Věřím, že spolupráce s ANO bude existovat a že se nakonec dohodneme,“ řekl Jaroslav Zámečník v rozhovoru ve speciálním volebním vysílání ČRo Liberec po 22. hodině.

Další jednání by měla proběhnout už zítra. Jestli se podaří sestavit koalici, a jaké posty by kterému koaličnímu partnerovi připadly, by mělo být jasné už zítra.

autoři: Eva Malá , Redakce ČRo Liberec
Spustit audio

Více o tématu