V České Lípě vyhrálo hnutí ANO. Zakázka s Busline? Mohlo se počkat na nové zastupitelstvo, říká Jitka Volfová

6. říjen 2018

V České Lípě zvítězilo v komunálních volbách hnutí ANO. Získalo téměř 24 procent (23,99) hlasů.

Český rozhlas Liberec se po telefonu spojil s lídryní hnutí ANO a současně náměstkyní libereckého hejtmana Jitku Volfovou.

Získali jste téměř 24 procent. Jak tento výsledek hodnotíte?

My jsme za tento výsledek velice rádi, protože proti nám stáli konkurenti, kteří jsou poměrně silní. Třeba ŽIVÁ LÍPA, která měla dobře našlápnuto. Tento výsledek je o deset procent vyšší než v roce 2014, takže jsme šťastní.

Kdy zahájíte jednání o nové koalici?

První vyjednávání zahájíme už za několik minut, určitě ctíme vůli voličů, takže bychom se chtěli prvně sejít s druhým nejsilnějším subjektem a potom samozřejmě uvidíme, jak se to během dnešního večera posune a koho dalšího bychom oslovili.

S kým budete chtít o nové koalici jednat?

Varianty jsou, nechtěla bych předbíhat, bude to záležet také na diskuzi se subjektem, který oslovujeme prvně – to je ŽIVÁ LÍPA. Chtěli bychom posléze oslovit subjekty, které mají méně mandátů, ale nechci předbíhat.

Rada města na poslední chvíli před volbami uzavřela desetiletou zakázku na dopravní obslužnost z firmou BUS LINE. Co na to říkáte?

Je to velmi zásadní rozhodnutí a dělat ho v den voleb se mi zdá velice nemorální. Je to vlastně největší zakázka za poslední čtyři roky a myslím si, že to by se dít nemělo. Město tak bude zavázáno na dalších deset let a myslím, že se mohlo počkat na nové zastupitelstvo.

Spustit audio