Liberec: Nastupte do tramvaje, ve které se budou zpívat koledy. Sveze vás zdarma

18. prosinec 2018 08:32

Libercem dnes 18. 12. bude jezdit speciální tramvaj, ve které si zájemci mohou zazpívat vánoční koledy. Slavnostně vyzdobený vůz začne jezdit ulicemi krajského města krátce po 14. hodině.

Tramvaj lidé poznají velmi snadno, dopravní podnik ji totiž vyzdobil a vánočně pomaloval. Pendlovat bude mezi Lidovými sady, terminálem Fügnerova a Dolním Hanychovem. Vzít si s sebou můžeme noty a texty koled, doprovodí nás už zkušení zpěváci. Podle mluvčí dopravního podniku Martiny Poršové to budou bývalí členové sboru Severáček: „V tramvaji budou na Liberečany čekat členové Severáčku, říkají si staří Severáci, a ti s vámi společně nad zpěvníkem zazpívají jakoukoliv koledu budete chtít.“

Odjezd z Fügnerky? Ve 14:10

Poprvé vyjíždí z terminálu Fügnerova ve 14 hodin 10 minut. Jízdné tramvají je zdarma. V ulicích Liberce bude tramvaj jezdit do půl šesté.

Z Lidových sadů vyjede pět minut po půl třetí, mířit bude do Dolního Hanychova. Z Fügnerovy vyrazí opět ve tři čtvrtě na tři, tenhle sváteční spoj pojede směr Dolní Hanychov, kam přijede deset minut po páté hodině. V půl šesté by měl vůz dorazit do zastávky Rybníček. Akci pořádá liberecký dopravní podnik už tradičně, letos je to pošesté.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související