Letní provoz knihoven v Libereckém kraji. Ode dneška je uzavřená i ta v České Lípě

5. srpen 2019 07:59

Na letní režim přecházejí další knihovny v kraji. Kvůli plánovaným opravám i dovoleným knihovníků se dnes uzavře i hlavní budova té českolipské na náměstí Tomáše Garrigua Masaryka.

Čtěte také

Knihovna v České lípě bude od pondělí 5. srpna do soboty 17. srpna pro čtenáře uzavřená. Mimo provoz jsou ale i další pobočky ve městě. Uzavřená zůstává už od konce července ta na Holém vrchu a pobočka Špičák je kvůli rozsáhlé rekonstrukci nepřístupná už od února letošního roku. Čtenáři v České Lípě tak mají jedinou možnost půjčit si knihy v pobočce na Ladě v Komenského ulici. Ta byla zavřená během července a podle jejích webových stránek by měla být tento měsíc provozu tři dny v týdnu v pondělí, ve středu a v pátek.

Českolipská knihovna však není jedinou, která přechází na letní provoz. Například v Semilech mají během prázdnin otevřeno pouze ve středu, čtvrtek a pátek. V první dva zmíněné dny je to od devíti pěti hodin odpoledne a v pátek pak od devíti do dvanácti hodin. Podobně je na tom přes léto i jablonecká knihovna, která má otevřeno pouze v úterý a ve čtvrtek. V Liberci nadále pokračuje velká rekonstrukce hlavní budovy krajské vědecké knihovny, do které se podle ředitelky Blanky Konvalinkové čtenáři budou moci vrátit na začátku školního roku.

autoři: Jan Charvát ,
Spustit audio

Související