Kvůli nemoci tři měsíce netrénoval. Teď už se sdruženář Konvalinka připravuje na mistrovství světa juniorů

30. prosinec 2022

Jiří Konvalinka patří v osmnácti letech mezi sdruženáři k velkým českým talentům. Jenže jeho kariéru v létě přibrzdila mononukleóza. Na tři měsíce vypadl z tréninku. Teď je závodník liberecké Dukly a rodák z Harrachova zpátky a věří, že se stoprocentně připraví na vrchol sezóny – juniorské mistrovství světa v Kanadě.

„Ta nemoc mě sužovala hlavně po stránce fyzické, to znamená, že jsem nemohl běhat, nemohl jsem se vystavovat různým zátěžím, ale skákat mi bylo povoleno. Takže jsem zkusil Alpin Cup se skokany. A myslím, že se vydařil velmi dobře,“ přiblížil Jiří Konvalinka.

Po uzdravení začal opět trénovat, musel ale pozvolna, protože byl tři měsíce bez zátěže. Už má za sebou i více než dvoutýdenní soustředění v Rakousku, aktuálně pak trénuje v Harrachově a v nedalekých polských Jakuszycích.

V novém roce ho čeká další Alpine Cup a kontinentální pohár v Rakousku. „Na konci ledna nás čeká vrchol sezóny, což je mistrovství světa juniorů v Kanadě. Neřekl bych, že si věřím, řekl bych zatím, že se tam těším,“ nastínil Jiří Konvalinka.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.