Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019

Nej nealko: Lažanský rubín

Jednou z devíti kategorií, ve kterých se letos soutěžilo o titul potravinářského výrobku roku Libereckého kraje, jsou nealkoholické nápoje. Tady si nejlépe vedla stoprocentní šťáva Lažanský rubín – jablko s mrkví.

V seriálu Vám představujeme oceněné potravinářské Výrobky Libereckého kraje roku 2019. Vítězem v kategorii nealkoholických nápojů se stal Lažanský rubín – jablko s mrkví. 100 procentní přírodní šťáva se vyrábí v Lažanech Turnovsku, kde se také pěstují v sadech jablka. Do Českého ráje se vydal redaktor Jaroslav Hoření.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.