Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019
Nej nealko: Lažanský rubín
2. prosinec 2019
Jednou z devíti kategorií, ve kterých se letos soutěžilo o titul potravinářského výrobku roku Libereckého kraje, jsou nealkoholické nápoje. Tady si nejlépe vedla stoprocentní šťáva Lažanský rubín – jablko s mrkví.
V seriálu Vám představujeme oceněné potravinářské Výrobky Libereckého kraje roku 2019. Vítězem v kategorii nealkoholických nápojů se stal Lažanský rubín – jablko s mrkví. 100 procentní přírodní šťáva se vyrábí v Lažanech Turnovsku, kde se také pěstují v sadech jablka. Do Českého ráje se vydal redaktor Jaroslav Hoření.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.