Kriminalisté objasnili případ vraždy spáchané na Českolipsku. Podle vyšetřovatelů seniorka v afektu zabila manžela, jeho tělo pak spálila na zahradě

Z vraždy manžela obvinili krajští kriminalisté seniorku. Podle nich ji spáchala loni v srpnu na chalupě na Českolipsku, když během sporu zranila manžela tak, že na místě zemřel. Jeho tělo pak rozřezala a spálila na zahradě. 

„Ve druhé polovině měsíce října loňského roku jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, ke kterému došlo v srpnu téhož roku v jedné z obcí na Českolipsku," uvedl na webu krajské police její mluvčí Vojtěch Robovský.

Jeden z partnerů podle něj způsobil smrtelné zranění druhému po rodinné rozmíšce. „Stopy zakryla tím, že v podstatě odstranila končetiny z těla a spálila ho na zahradě," řekla televizi Prima mluvčí pobočky krajského soudu v Liberci Karolína Francová.

Seniorka se podle zjištění televize Prima s činem svěřila sousedce, která informovala policii. Obviněná podle Francové při vazebním zasedání před okresním soudem doznala svoji vinu a řekla, že čin spáchala v afektu a k jeho oznámení sbírala odvahu. Ženě teď hrozí deset a osmnáct let vězení.

autor: reČRoL | zdroje: ČTK , Krajské policejní ředitelství Libereckého kraje
Spustit audio

Související