K vysvědčení dostali deváťáci v Hrádku od své třídní i speciální dárek

26. červen 2020

Tisíce dětí v Libereckém kraji dostaly vysvědčení už 26. června. My vás na jednu ze základních škol vezmeme. Vysvědčení se tam předávalo v altánku, a to nebylo všechno.

Čtěte také

Letošní školní rok končí; řada dětí z Libereckého kraje si převzala vysvědčení. Výuku letos poznamenala pandemie koronaviru, která se dotkla všech žáků. Letošních deváťáků o to víc; přišli o možnost strávit poslední měsíce se svými spolužáky. Po prázdninách se s nimi už neuvidí. Deváťáci z Hrádku nad Nisou na Liberecku si ale budou moct uplynulé období připomínat díky speciálnímu dárku od své třídní učitelky.

Třídní učitelka Alena Brabencová se se svými žáky loučila na zahradě u hrádecké základní školy Lidická. V altánku pod rozkvetlým stromem si děti jeden po druhém přicházely pro vysvědčení. O známky tu ale tak úplně nešlo. Každý se spíš soustředil na to, aby si užil poslední den v kolektivu a se svojí paní učitelkou. O poslední tři měsíce docházky připravil 9. B koronavirus.

Dárek od třídní učitelky má dětem připomínat zvláštní jaro roku 2020

Všichni byli „naměkko“, ale vzpomínky, které dětem zůstanou, by měly být přeci jen pozitivní, řekla si paní učitelka Alena, a tak nachystala nejen netradiční předávání vysvědčení, ale také dárek pro každého žáka. Typický pro jaro roku 2020: roušku. Je na ní natisknutá slovní hříčka: „Co? Viď?“ Čili jasný vzkaz: „Snažme se vzít si i z negativní situace něco dobrého a pamatujme, že některé věci zkrátka nezměníme, můžeme ovlivnit jen náš postoj."

Jak vnímaly děti zvláštní období karantény? Poslechněte si reportáž.

autor: sas
Spustit audio

Související