Je jí 15 a stále kráčí za svým snem: vyhrát jednou Wimbledon

Liberecká tenistka Sára Oliveriusová má velký sen, chce vyhrát slavný Wimbledon. Rodina se kvůli ní v minulosti přestěhovala z Děčína pod Ještěd, aby měla odpovídající podmínky pro svůj sportovní růst. Má za sebou rok plný změn.

Čtěte také

„Měla jsem ještě pár turnajů do 14 let, takže jsme jeli na mistrovství světa ve družstvech, a to jsme vyhráli. Byla to ohromná zkušenost a byl to skvělý a cenný týden. A teď jsem v jiné kategorii, hraju turnaje do 18 let, takže úspěchů není moc,“ přibližuje poslední rok Sára Oliveriusová, možná až příliš skromně.

Stala se v družstvech světovou šampionkou, má medaili z mistrovství Evropy. „To už je minulost, vzpomínky na celý život, ale musím se posouvat dál, kariéra je snad dlouhá,“ dodává.

Oslavila 15. narozeniny a tak ji čeká větší a zkušenější konkurence, se kterou se musí vyrovnat. „Je to těžší, určitě, výměny jsou větší rány, každý bod rozhoduje i gem, celkově je to náročnější,“ připouští.

Kromě přechodu do vyšší kategorie mění také školu ze základní na střední. „Budu studovat sportovní management, distančně, budu tam jezdit jen na přezkoušení. Samozřejmě, škola je důležitá, bude to náročnější, protože se budu muset učit jen doma sama, ale zase bude víc času na ten tenis,“ popisuje nejbližší plány.

To všechno podstupuje kvůli jedinému cíli. Už od malička si jde za svým snem, vyhrát Wimbledon. „Ráda by si ho už brzy zahrála. Za ty dva roky už fakt doufám. Na Grand Slam se můžete dostat, pokud budete tak do 100 v žebříčku a já jsem okolo 500, takže budu muset ještě hodně makat, abych se tam dostala,“ potvrzuje, že sen snem zůstává 15letá tenistka Sára Oliveriusová.

Se Sárou a jejím tatínkem Michalem natáčel Pavel Petr na nedávném turnaji Svijany Open. Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související