Hrozilo jí zrušení, dnes se po tanvaldské bobové dráze prohánějí horská kola

2. září 2023 07:38

Na bobové dráze pod Tanvaldským Špičákem se bobisté už dávno neprohánějí a hrozilo jí zrušení. Nakonec našla nové uplatnění v létě. Na horských kolech na ní jezdí bikeři. 

V pátek 1. září závodili bikeři na Tanvaldském Špičáku na asfaltovém pumptracku, v sobotu 2. září se jedou závody v bobové dráze

„Pořádáme tady závody, dva se jedou na asfaltovém pumptracku, kdy se jezdci rozjedou z vrchní lavice a jen pumpováním vlastní silou bez šlapání se snaží ten pumptrack co nejrychleji projet,“ představil program na odpoledne 1. září pořadatel a vedoucí DH FR Racing Tanvald Jan Cígler.

„V sobotu 2. září se pojede už devátý ročník skoro legendární Bobovka Cupu. Ten se jede v korytu bývalé bobové dráhy, kde jsou velké skoky,“ doplnil Cígler.

Závody na pumptracku na Tanvaldském Špičáku jeli i závodníci mladší pěti let

Pumptrack je disciplína skoro pro všechny, což dokazuje, že závodili i děti mladší pěti let. Nejatraktivnější závody se ale jely až v kategorii nad patnáct let. V této kategorii vyhrál Filip Vokurka. „Jelo se skvěle, bylo to výborné. Dalo by se jet i rychleji, aniž by mi hrozilo vyjetí z trati ven,“ zhodnotil svůj výkon Vokurka.

Proč se jezdí v korytu bobové dráhy? Čím se trať liší od těch běžných sjezdových tratí? Jak se jezdci na sjezd těší? Poslechněte si celou reportáž od Patrika Fišera.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související