Hrníčky, nábytek, knížky, kočárek, autosedačka. Jablonecké re-use centrum chystá na říjen další výprodej

19. září 2023 10:28

Veškeré použité zboží v re-use centru v Jablonci nad Nisou bude v říjnu 2023 za poloviční ceny. Lidé si tam můžou pořídit odložené, ale funkční vybavení do domácností, například kuchyňské nádobí, knížky, kočárky nebo školní potřeby.

Čtěte také

Podle Petra Vittega z re-use centra je největší zájem o autosedačky a nábytek mizí. „Celý tady ten regál, knihy, to je pouze za deset korun. Nejdražší je tady asi kočárek,“ odpovídá na otázku, jaký je v centru nejdražší kousek a jaký naopak nejlevnější.

V policích jsou i školní potřeby, na které se chodily ptát maminky před začátkem školního roku, školní batohy se do nabídky také dostaly.

„Peníze, které tady vybereme, jsou na veřejnou sbírku. Použijeme je na výsadbu stromořadí nebo obnovu parku, takže se ty peníze potom vrátí zpátky do veřejného prostoru,“ vysvětlila Barbora Šnytrová, vedoucí odboru cirkulární ekonomiky města Jablonce nad Nisou. V roce 2022 tak město získalo 115 tisíc korun.

Mají starší předměty delší životnost? A mohou lidé do re-use centra přinést i například nábytek, který není úplně „dokonalý“? Poslechněte si reportáž.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související