Hody, hody, doprovody... zní o víkendu z Běliště v Železném Brodě

Tento víkend se ponese ve znamení velikonočních trhů a jarmarků na různých místech Libereckého kraje.

Už v pátek začal například Velikonoční jarmark na Bělišti v Železném Brodě. Koná se i po oba víkendové dny od 10 do 17 hodin a jde o dvacátý ročník.

Na sobotním programu je od 11 hodin žesťový kvintet místní Základní umělecké školy a od 14 hodin se nejen rodiny s dětmi mohou těšit na hudební pohádku „Jak kouzlo do houslí vklouzlo“, kterou odvypráví a hudebně doprovodí smyčcové duo Yellow, které tvoří houslistka Pavla Mazancová a violoncellistka Michaela Krejčová Vitáková.

Na neděli je připravená Králíková dílna rodinného centra Andílek. To chystá venkovní program s pletením pomlázek, barvením vajíček, výrobou dekorací, soutěžemi, hrami, focením a dováděním.

Na železnobrodském náměstí se v sobotu od 10 hodin konají velikonoční trhy. Kromě stánků s různými tematickými dekoracemi mimo jiné i od místních spolků se představí děti z místních mateřských škol, základní umělecké školy a jabloneckého Vikýře. A všechno to osladí soutěž o nejlepší mazanec pod heslem Upečte, přineste, vyhrajte.

Už v pátek odpoledne začaly Velikonoční trhy v Liberci. Na náměstí před radnicí potrvají do příští neděle. Další velké a vyhlášené velikonoční trhy pořádají o víkendu na zámku Sychrov. V sobotu se můžete vydat na velikonoční jarmark do semilského muzea. Velikonoce ovládnou v sobotu i Kittelův dům v Krásné na Jablonecku. Velikonoční jarmark bude i ve Frýdlantu a zajímavé budou určitě i Velikonoce na Vísecké rychtě na Českolipsku. A Velikonoce mají i v Křišťálovém údolí -  tedy dva dny otevřených dveří ve sklárnách, ateliérech a muzeích.

Spustit audio

Související