Harley a prach silnic. Vášnivý motorkář ujel 4000 kilometrů i pouštěmi USA

26. červen 2018

Cestovatel Vít Moudrý s partou kamarádů projel na motorce slavnou americkou Matku silnic Route 66. Čtyři tisíce kilometrů přes osm států USA jim přišlo málo, do itineráře přidali další 4000 kilometrů průjezdů pouštěmi a národními parky Spojených států amerických.

VIDEO: Na harleyi projel slavnou Route 66. Vít Moudrý a jeho moto „mazlík“

Route 66  - Monument Valley

Cestovatel, publicista a vášnivý fotograf Vít Moudrý si splnil svůj klukovský i americký sen. Zcestoval přes 80 zemí světa a navštívil všechny kontinenty, ale jedním z jeho největších „srdcových“ zážitků je výprava napříč Spojenými státy na motorce značky Harley Davidson po slavné Route 66.

Příprava expedic zabrala tři roky. K dispozici neměli žádný podrobný itinerář slavné silnice, vycházeli z prastarých map, které překreslili do map současných amerických silnic, které Route 66 místy překryly. Podrobně zpracovanou trasu jim záviděli motorkáři z Chicaga, odkud se na měsíční výpravu vydali s Vítem Moudrým další čtyři odvážlivci na motorkách.

Na cestě. Route 66

„Prvních deset dnů byla souvislá řada přemýšlení, kdy ten stroj odstavím u plotu a pojedu prvním vlakem domů,“ přiznává Vít Modrý, který se na Route 66 vydal v 53 letech prakticky bez zkušeností. „Nejsem úplně kovaný motorkář, navíc na Harley-Davidson jsem niky nejezdil,“ vysvětluje. Ale když legendární silnice, tak i legendární motorka. Tu si nakonec tak oblíbil, že si ji nechal přivézt domů. A přivezl si spoustu zážitků a fotografií, ze kterých vznikla knížka Expedice Route 66 – 5 000 mil legendami USA.

Poslechněte si o zážitcích, které si vášnivý motorkář ze svého amerického dobrodružství přivezl.

Vít Moudrý v Monument Valley s americkou vlajkou

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka