FOTO: Opravy Severočeského muzea se prodraží a protáhnou

7. leden 2019 12:46

Rozsáhlá rekonstrukce Severočeského muzea v Liberci nepokračuje podle plánu. Původně měly opravy za víc než 120 milionů korun skončit na jaře roku 2020. Bude to ale až na podzim.

Například podlaha v hlavním sále je v horším stavu, než se předpokládalo a stejný problém je mimo jiné i s elektrickými rozvody. V těchto dnech pokrývá podlahu hlavního výstavního sálu štěrk. „Vypadá to, jako kdybychom tu chtěli budovat bazén,“ říká ředitel muzea Jiří Křížek a pokračuje: „Podlaha tu byla vážným způsobem poškozená, muselo se kompletně vybrat podloží. Finální úprava bude z krásného leštěného terrazza.“

Severočeské muzeum je dnes otevřené naposledy. Pak až za dva roky

Severočeské muzeum v Liberci má ještě dnes dveře otevřené, od zítřka je zavře

Ještě dnes si můžou zájemci projít Severočeské muzeum v Liberci, od zítřka je totiž uzavřené.

Stavební práce jsou v současnosti téměř zastavené. Liberecký kraj přidá na vícepráce 3,6 milionu korun, čeká se ale na změny v projektech. „Bohužel, s tímto jsme předem nepočítali. Celkové vícepráce jsou v tuto chvíli ve výši 3,6 milionů korun a to se týká podlahy v hlavním sále – to je 2,5 milionů korun a potom v elektroinstalaci, kde se upřesňuje rozsah, to bude dofinancovávat Liberecký kraj,“ říká krajská radní pro kulturu ze Starostů pro Liberecký kraj Květa Vinklátová.

Podrobnosti o opravě Severočeského muzea, která se prodlužuje a zdražuje, si poslechněte v přiložené reportáži.

autor: Lucie Fürstová

Související