FOTO: Hejnický klášter se proměnil v rozkvetlou zahradu plnou jiřinek

14. září 2018 15:35

Stovky různobarevných květů jiřinek rozzářily prostory Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích. Pěstitelé a šlechtitelé se tam setkávají již po deváté na výstavě.

Na výstavě jsou k vidění maličké pomponky, atraktivní leknínovky i obří dekorační jiřiny dosahující v průměru i dvou desítek centimetrů.

Kromě modré není barvy nebo tvaru pokladů podzimních zahrad, jak bývají jiřiny nazývány, které by nebyly do neděle 16. září k vidění. Výstava, kterou naaranžovali žáci Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant, pracoviště Hejnice, je přístupná v bývalém hejnickém klášteře od 9 do 17 hodin.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.