Další krok ke snu. Jak pokračuje kariéra libereckého motocyklového závodníka Štěpána Zudy

Vyřešil zdravotní problémy, tvrdě na sobě během zimy pracuje a dál se blíží k naplnění velkého snu. Tím je pro osmnáctiletého Štěpána Zudu mistrovství světa silničních motocyklů.

Čtěte také

Na mistrovství světa se Štěpán Zuda vydá v novém týmu, ale na seriál, který už zná. „Rozhodování mezi Yamahou a Ducati proběhlo ve směru k Ducati. Pojedeme s polským továrním týmem, který má mnoho zkušeností z předešlých let,“ prozrazuje závodník.

„Poslední dva roky to byly zkušenosti v italském šampionátu CIF, měli jsme i testování v Cartageně, které bylo hodně úspěšné, dokázali jsme se přiblížit až na půl vteřinu ke světovému času Yariho Montelly,“ popisuje aktuální formu.

Štěpánu Zudovi je 18 let, v dřívějších rozhovorech říkal, že aby se mohl prosadit na nejvyšší úrovni, je potřeba s tím začít v 16, 17 letech. V 18 by tedy měl být v ideálním věku.

„Všechno se strašně posunulo kvůli incidentům, které se děly. Mnoho úmrtí závodníků v letech kolem 15 posunulo všechny věkové limity se posunuly. V 18 bych teprve teď mohl vstupovat do Moto3. Mně se všechno posunulo o dva roky,“ uvádí současný stav na pravou míru závodník.

Co má tedy aktuálně před sebou a jak se připravuje? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související