Couračka
Tentokrát si uvaříme tradiční staročeskou polévku, která vás zahřeje v chladných lednových dnech.
Ingredience:
20 dkg kysaného zelí
1/4 l mléka
1 l vody
1/4 l smetany
20 dkg brambor
4 dkg másla
lžíce hladké mouky
sůl, kmín
Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory oškrábeme, pokrájíme na malé kostičky a uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem doměkka. V hrnku rozšleháme mléko s hladkou moukou a uvařené zelí jím zalijeme. Za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme vařené brambory i s vodou a zjemníme smetanou. Před podáváním do polévky přidáme máslo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka