Českolipská nemocnice opravuje chirurgii. Dělníci budou na místě pracovat celý podzim

25. září 2019 07:49

Nemocnice v České Lípě zahájila celkovou opravu chirurgického oddělení. Přesune ho na jedno patro místo současných dvou.

Změna dispozice oddělení ulehčí práci lékařskému personálu, který se už nebude muset neustále přesouvat mezi dvěma patry. „Velká rekonstrukce, která je v současné době vyčíslena na přibližně 12 milionů korun, obnáší kompletní výměnu rozvodů vody a elektřiny, pokládku nových podlah, nové podhledy, a oddělení projde také kompletní výmalbou,“ upřesňuje mluvčí českolipské nemocnice Kateřina Amrichová. Dělníci na oddělení nainstalují i nová světla.

Českolipská nemocnice tak pokračuje ve svém plánu přesunout každé oddělení na jedno patro. Toto, chirurgické, je jen další v pořadí a jeho opravu hradí nemocnice s přispěním obcí z regionu.

Zavedení placeného parkování v areálu nemocnice

Nově zrekonstruovaná je ale také část silnice k budově bývalé hygienické stanice a parkoviště pro zaměstnance v zadní části areálu, kde se nově od letošního léta za parkování platí. První půlhodina je zdarma, za každou další hodinu zaplatí řidiči dvacet korun. Platí se v automatu před výjezdem, a to jak hotovostí, tak i platební kartou.

Zavedením placeného parkování se nemocnice snaží zamezit parkování lidí, kterým se jinde ve městě nepodařilo zaparkovat a zabírali tak místo pacientům a návštěvníkům nemocnice.

Bezplatné parkování zde mají po celou dobu lidé, kteří jedou třeba na dialýzu, nebo například dárci krve.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související