Česká Lípa zpřístupní sportovní areál u průmyslovky. Nejdřív je ale potřeba uklidit, přidáte se?

26. květen 2021 13:30, aktualizováno

Českolipská radnice chce veřejnosti zpřístupnit sportovní areál vedle internátu u Střední průmyslové školy. Fotbalové hřiště s běžeckým oválem město vyměnilo s Libereckým krajem za areál bývalé školky v Hradecké ulici.

AKTUALIZACE 28. května, 13:30

Vzhledem ke zhoršené epidemiologické situaci českolipská radnice tuto akci zrušila.

Čtěte také

První akcí na hřišti má být oslava dne dětí 1. června, před kterou je nutné plochu vyčistit. Pomohou s tím i tamní sportovci. „Společně s paní starostkou (Jitkou Volfovou z hnutí ANO) jsme připravili úklidovou akci, do které bychom rádi zapojili místní českolipské sportovní kluby. Česká Lípa investuje do rozvoje sportu každý rok velmi výraznou finanční částku, i proto by spolupráce měla být vzájemná a při podobných příležitostech by měli sportovci dokázat podporu města vrátit,“ upřesnil předseda výboru pro sport Štěpán Slaný za koalici Živá Lípa.

Úklid areálu je naplánovaný na sobotu 29. května od 10:00. „Město se na úklidu samozřejmě bude podílet, zajistíme potřebné pomůcky, nářadí a odvoz odpadu, těší mě ale, že nám sportovci tímto způsobem chtějí pomoci a aktivně se zapojit do dění ve městě. Po vyčištění by se mohl prostor otevřít veřejnosti. Je to velký, prostorný a bezpečný areál, který budou moci rodiny s dětmi využívat pro sportovní a volnočasové aktivity,“ uvedla starostka města Jitka Volfová.

autoři: Jiří Jelínek , reČRoL | zdroj: Město Česká Lípa
Spustit audio

Související