Celé Česko bude zpívat koledy. Přidat se můžete i vy, třeba v Liberci

Akce Česko zpívá koledy se ve středu 14. prosince v Liberci uskuteční hned na šesti místech – mimo jiné v obchodním centru Forum v centru Liberce nebo v kostele sv. Antonína Paduánského. Společně budou lidé zpívat už pošesté.

Ty nejznámější české koledy jako Nesem vám noviny, Půjdem spolu do betléma nebo Pásli ovce valaši se budou tradičně zpívat na všech místech ve stejný čas – od 18 hodin.

Také letos se mohou lidé, kteří budou zpívat v libereckém centru Forum, těšit na hosta. Tentokrát je ve zpěvu přijede podpořit pěvecký sbor Veselost z Nového Města pod Smrkem. „Jedná se o bývalé členy Severáčku, takže se na to moc těšíme,“ říká Jana Švecová, šéfredaktorka Libereckého deníku

A nebude chybět ani jedno překvapení. „To letošní bude takové pohádkové, protože společně se zpíváním se představí ještě baletní škola Šaldova divadla v Liberci,“ doplňuje Jana Švecová. Přítomní uvidí několik tanců z pohádky Zlatovláska.

V Libereckém kraji se dále bude zpívat třeba v Českém Dubu, Hrádku nad Nisou, Frýdlantu nebo v obci Bílá. Akce je spojená s Libereckým deníkem a Českým rozhlasem Liberec.

Více informací o tom, na kterých místech a jaké koledy se budou zpívat, najdete ZDE.

V Olomouci se zpívaly koledy
autor: Michaela Vlková
Spustit audio