Bývalý brankář Bílých tygrů Roman Will si zvyká na život v Rusku. Jak se mu tam líbí?

2. prosinec 2020

Dvakrát pomohl libereckým Bílým Tygrům k extraligovému stříbru. Loni už ale působil ve švédském Rögle. Aktuálně si gólman Roman Will od začátku mistrovského ročníku zvyká na další hokejovou štaci, v Kontinentální lize obléká dres Traktoru Čeljabinsk.

Čtěte také

Na působení v Čeljabinsku má Roman Will jen slova chvály: „Musím říct, že jsem překvapený, jak celá ta liga funguje. KHL je na vysoké úrovni a já jsem rád, že tu můžu být,“ říká Roman Will. Na Kontinentální ligu už si zvykl, je podle něj specifická. Příchod do Ruska vnímá osmadvacetiletý gólman ve své kariéře jako krok vpřed.

Prestižní soutěž pak pochopitelně musela zareagovat na pandemii, s testováním a dalšími záležitostmi kolem koronaviru se prý ale KHL vyrovnává velice dobře. Hráči samotní mají, stejně jako všude jinde, za povinnosti používat roušky a také dezinfekci. Na rozdíl od Česka ovšem do hlediště mohou v omezeném počtu diváci. Jejich počet závisí na jednotlivých oblastech Ruska a situaci v nich.

02616347.jpeg

V Čeljabinsku působí ještě další dva Češi; útočníci Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Pokud jim to čas dovolí, tráví ho společně. Samotné Rusko, až na výjimky, ovšem poznávat moc nemohou. Program soutěže je nabitý. „V Rusku není moc času, hrajeme hodně zápasů doma i venku. S Tomášem občas trávíme čas spolu a teď za námi přijely i rodiny, tak můžou být také spolu, když my jsme pryč,“ dodává Roman Will.

Jaké jsou podmínky a pravidla pro hráče-cizince v Kontinentální lize? A má Roman Will v plánu působit ještě i v české reprezentaci? Poslechněte si rozhovor.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související