Broskvové chmýří jako barva roku. Představte si béžovou jemně míchlou růžovou a oranžovou, přibližuje módní návrhářka

Mějte rádi své tělo, i když máte nějaké to kilo navíc. To vzkazují módní tvůrci a udávají tak módní trend pro tento rok. Dominují vypasovaná sáčka, šaty sepnuté páskem a další kousky, které by měly poukázat na naši sebejistotu a smíření se se svojí postavou. Zajímavosti ze světa módy jsme probrali s módní návrhářkou Evou Robovskou.

Módní návrhářka Eva Robovská

Pro rok 2024 vyhlásila společnost Pantone barvou roku barvu broskvového chmýří. „Měli bychom si ji představit jako béžovou, která je jemně namíchaná s jemnou růžovou, a s lehkou oranžovou,“ upřesňuje módní návrhářka Eva Robovská.

„Pantone rozebírá náladu ve společnosti, dění, které se celosvětově děje, a tu barvu potom vyhlašuje každý rok. A není to barva, která se objevuje pouze v oděvech, ale je to barva, která se objevuje v interiérovém designu, v automobilovém průmyslu, ve spotřebním zboží,“ vysvětluje původ barvy roku Robovská.

Co znamená barva zemědělců? V čem je puntíkovaný vzor „věčný“? Proč by se ženy neměly bát nosit šaty ala Pretty woman? Jaký vzor si máme představit pod pojmem vločka? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související