Zdeňka Pohlreicha můžete v Liberci potkat v dubnu i v květnu

10. duben 2018

Asi nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich slaví 10. dubna narozeniny. Blahopřání dostal i od Českého rozhlasu Liberec. Kdy přijede známý gastronom do města pod Ještědem a co chystá na letošní rok?

Napsal řadu kuchařek, natočil mnoho televizních pořadů a v současné době připravuje opět něco nového. „Teď se začal stříhat náš jarní pořad, který bude vysílat televize Prima. Pořad jsme točili tentokrát ve Španělsku, takže je v tom troška ciziny,“ prozrazuje Pohlreich a dodává: „V podstatě jde zase o gril, jako každé jaro, ale točili jsme to v jiném prostředí, takže jsou tam hezké obrázky ze Španělska, pár interview v restauracích, zajímavé recepty. Myslím si, že to bude hezké koukání.“

Živé video vysílání facebooku Českého rozhlasu Liberec z 11. dubna 2018, kdy Zdeněk Pohlreich podepisoval v centru města svou novou knížku:

Kromě televizních pořadů vystupuje na různých kuchařských show. „Na podzim bychom rádi udělali takovou roadshow. Také chystáme takový nový produkt – restauraci na kolech,“ popisuje.

Do Liberce jede na jaře dvakrát

Loni byl Zdeněk Pohlreich na prvním ročníku Fresh Food festivalu v Liberci. Těší se i na ten letošní, který se bude konat 26. až 27. května. „Do Liberce jedu. Líbilo se mi tam moc, protože jsme měli štěstí, počasí bylo krásný. To místo je moc prima. Doufám, že to bude ve stejném prostoru a přijde tam ještě víc lidí, než tam bylo loni,“ říká Pohlreich.

Budoucí Pohlreich? Honza z Liberce má kuchařské nadání i nadšení. To se často nevidí, tvrdí šéfkuchaři

Honzovi Žídkovi nechybí ani kuchařské nadání, ani nadšení. „Už při pohovoru jsem pochopil, že ho vaření baví, a tak jsem ho přizval do našeho týmu,“ říká šéfkuchař libereckého hotelu Robert Sklenář, který na práci Honzy dohlíží

Je mu teprve 16 let, a už nasbíral několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Učeň Jan Žídek z Liberce má jasno – chce být kuchařem. Podle učitelů z liberecké gastronomické školy, i podle špičkových šéfkuchařů má Honza dvě výhody – velké nadání a obrovské nadšení. Kuchtíků, které vaření opravdu baví a chtějí se mu věnovat naplno, je totiž podle zkušených šéfů hotelových kuchyní a restaurací stále méně.

Zdeňka Pohlreicha, ale můžete potkat v Liberci už v dubnu. Ve středu 11. 4. od 12 hodin proběhne v OC Forum autogramiáda jeho nové kuchařky Kulinárium. „Běžná autogramiáda, budu tam sedět, kdo bude chtít si přinést knížku k podpisu, je vítán. Samozřejmě fotografie jsou možné. Vlastně ani nevím z hlavy, kde to je, abych vám řekl pravdu, vždycky se rozhoduji až ráno,“ říká s úsměvem šéfkuchař.

Volný čas rád tráví v přírodě

Když odloží kuchařský rondon, tak rád vyrazí do přírody. „Trávím volný čas nejlépe pobytem venku, ať už sám, se ženou nebo s našimi psy. Jsem strašně rád venku,“ popisuje Zdeněk Pohlreich a uzavírá: „Občas samozřejmě, jako všichni, se koukám na televizi, ale snažím se sportovat. Teď už se konečně oteplilo, tak se budu moct projet na kole a budu mít nějaké outdoorové aktivity, což je po té dlouhé zimě příjemná změna.“

autoři: Tomáš Beneš , Tomáš Hanzl , Jaroslava Mannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka