Zahájení sezony Roman Koudelka nestihne. Letos se několikrát zranil a stále není doléčen

19. listopad 2020 10:32

V roce 2019 vybojoval skokan na lyžích Roman Koudelka páté místo na Turné čtyř můstků. Drží si pozici aktuální české jedničky. Zároveň by ale mohl získat také titul Smolař roku. Dvakrát ho z přípravy na novou sezónu, začínající o víkendu v polské Wisle, vyřadila zranění. Právě kvůli nepříjemným pádům a následné léčbě start Světového poháru nestihne.

„Jeden byl na začátku července. To bylo na hlavu a na břicho, tam to bylo takové těžké. Z toho jsem tedy vyvázl prakticky nezraněný, měl jsem jenom kotník, výron a rameno, nějaké vazy. Pak ale přišel druhý pád. Ten zase nevypadal tak děsivě, ale měl jsem vypadlé koleno a natrhané křížové vazy,“ vylíčil komplikace Roman Koudelka. Nestěžuje si ale na osud. Zranění se mu podle něj až doposud vyhýbala.

Skokan Roman Koudelka zatím ještě skákat nemůže. Letos měl dva hrozivé pády a nohy ještě nemá doléčené

Aktuálně už znovu do tréninku zapojil posilovnu. Doma v Lomnici nad Popelkou si vyzkoušel také můstek. Ne kvůli skákání, ale proto, aby si na lyžích alespoň sjel dopadovou plochu. A přiznal, že se musel moc přemlouvat, aby nakonec nevylezl také nahoru. Zatím však není zcela vyléčen a hrozilo by mu tak nové zranění, takže nakonec odolal.

Nová sezóna Světového poháru startuje páteční kvalifikací v polské Wisle. Stoprocentně ví, že u toho nebude. Tedy ne přímo. Závody si doma ujít nenechá. V klidu ovšem u televizní obrazovky v žádném případě nezůstane. 

„Asi budu strašně nervózní, protože koukat na to v televizi je horší, než skákat na tom můstku. Takže budu hodně nervózní, ale jsme dohodnutí, že za mnou přijede bratránek, který to taky hodně sleduje, takže to tady asi budeme prožívat spoliu,“ uvedl přední český skokan.

Do konce roku by ale přeci jen pohodlí křesla rád vyměnil přímo za můstky a závody o body do Světového poháru. Třeba už týden před vánočními svátky.

„Stanovil jsem si cíl, že chci ten Engelberg, abych před Turnajem čtyř můstků aspoň jeden závod odjel ,“ přiblížil svůj plán na zahájení sezony Roman Koudelka. Právě Turné čtyř můstků a také mistrovství světa vnímá jako největší vrcholy nadcházející sezóny.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související