Vrcholem drážďanského Striezelmarktu bude pětadvacátá Štolová slavnost

17. listopad 2018

Štolovou slavnost, skoro 250 stánků s vánočním zbožím, svařeným vínem a typickými saskými lahůdkami nabídne nejstarší německý vánoční trh - drážďanský Striezelmarkt. Na náměstí Altmarkt bude od 28. listopadu do Štědrého dne.

Letošní program drážďanských trhů se skládá zhruba z dvou set samostatných akcí, na kterých spolupracují téměř dva tisíce lidí. Vrcholem Striezelmarktu bude jako každý rok Štolová slavnost, která letos připadá na sobotu 8. prosince. Letos se koná už 25. ročník.

Organizátoři očekávají desetitisíce návštěvníků. Na příjezdových trasách do Drážďan ze směru od Prahy na dálnici, z Teplic na Cínovec i od Děčína na Hřensko ale pokračují opravy silnic, proto se dají očekávat dopravní komplikace. Lepší je proto nechat auto doma a zvolit raději cestu vlakem nebo autobusem.

Pro lidi, kteří se přesto vydají do Drážďan autem, by měl být dostatek placených parkovacích míst v centru nedaleko nádraží, v obchodních domech, nebo v parkovacím domě na Wiener Platz.

Zaparkovat zadarmo se dá na travnatém parkovišti u drážďanských výstavních trhů. Odtamtud jezdí na Striezelmarkt přímé tramvajové linky 10 a 20.

zdroj: Tomáš Kopecký
Spustit audio

Související