Vodítko, prosím. Rychnov plánuje omezit volný pohyb psů

9. listopad 2018 08:51

V Rychnově u Jablonce nad Nisou chystají novou vyhlášku k omezení volného pohybu psů ve městě.

Novou vyhlášku k omezení volného pohybu psů ve městě chystá Rychnov u Jablonce nad Nisou. Na tamní radnici se opakovaně obracejí obyvatelé, kteří si na volně pobíhající zvířata v centru stěžují.

Bič na pejskaře v České Lípě: Strážníci nahrávají videa, jestli lidé uklízejí psí exkrementy

Sáčky na psí exkrementy

Lidé v České Lípě si stěžují na znečištěná prostranství na sídlištích. Strážníci se proto zaměřili na kontrolu pejskařů. A zvolili k tomu netradiční způsob. Nahrávají majitele psů na kameru a provinilce pak se záznamem konfrontují. Za přestupek jim hrozí na místě pokuta až pět tisíc korun. Ty, které městská policie přistihne opakovaně, může neuklizený psí exkrement stát až třicet tisíc.

Podle nezávislého starosty Tomáše Levinského jsou jejich podněty oprávněné: „Když se někdo projde po Rychnově – po centru, může se mu stát, že přímo na náměstí potká psa, který není uvázaný, majitel je dvacet metrů od něj, když se přiblíží k někomu jinému, ten začne mít trošku strach a začne volat, že pes nereaguje na povely majitele.“

 Podle starosty domluvy dlouhodobě nepomáhají, proto se úřad rozhodl pro vyhlášku. Měla by vstoupit v platnost do konce roku.

Spustit audio

Související