Ve Smržovce budou „řádit“ bubeníci, koncertní šňůru odstartují v pátek 14. října

13. říjen 2016

Už po patnácté si bubeník Pavel Fajt pozval na Smržovku nejen své kolegy od škopků, jak se bicím mezi muzikanty říká. Letošního Sletu bubeníků se účastní hvězdná partička, kde nebude chybět leader Tata Bojs Milan Cais či izraelská zpěvačka Kamila Kama. Podtitul letošního sletu je stejný jako loni – Ktož sú boží bubeníci. Slet bubeníků startuje 14. října.

„Stejně jako loni jsme inspirováni husitskými písněmi a gregoriánskými chorály. Ten loňský ročník se nám tak líbil, že jsme se výjimečně rozhodli část programu oprášit a nazkoušet v letošní hvězdné sestavě,“ vysvětluje Pavel Fajt.

Kromě Milana Caise a Kamily Kamy se nejen na podiu smržovského Parkhotelu se dvěma tunami nástrojů představí Pavel Koudelka, Miloš Vacík, Tomáš Reindl a vokální skupina Affeto. Jde o hudebníky různých stylů a vzdělání. Už od sobotního večera společně trénují a také komponují, a tak i letos čekají návštěvníky Sletu Bubeníků nové skladby, které vznikly přímo během zkoušek na Smržovce.

Slet bubeníků

Už tradičně patří úvodní koncert Sletu Bubeníků postiženým nejen z Jedličkova ústavu v Liberci. „S tím nám velmi pomáhají Smržovští, především Ivana Hujerová. Je to tradice, které si vážíme. Vždycky jsme po tom trošku naměkko,“ dodává Pavel Fajt. A i když nejde o klasický koncert, ale spíš o rytmickou fiestu, nadšení na straně návštěvníků je obrovské.

Po pátečních koncertech na Smržovce (14. října ve 20:30) můžete koncertní podobu Sletu bubeníků navštívit mimo jiné 19. října v Novém Boru, den na to v Děčíně a 29. října v Hrádku nad Nisou.

Slet bubeníků ve Smržovce a jeho publikum
Spustit audio