Ve Frýdlantu pokračuje oprava tamního autokempu, otevřít má v květnu

7. únor 2024 11:27

Areál v roce 2010 poničily záplavy a od té doby je zavřený. Vedení města ho začalo opravovat v roce 2023. Rekonstrukce má trvat do jara 2024. Jak rekonstrukce postupuje a co všechno kemp nabídne, se byla podívat redaktorka Kateřina Hartmanová.

Dovolená v karavanu nebo ve stanu. Na takovou se brzy budou lidé moct vydat i do Frýdlantu. Oprava tamního autokempu pokračuje a areál se má otevřít v květnu.

Ve Frýdlantu pokračují opravy autokempu, otevřít má v květnu 2024 (foto z února 2024)

Architekti při obnově kempu vycházeli i z dobových materiálů, aby navázali na historii místa. „Je to vlastně bývalé zahradnictví v podzámčí. Celkový koncept vychází z císařských otisků katastrálních map, kdy jsme promítli systém cest do map z roku 1848,“ vysvětlil jeden z autorů návrhu Ondřej Plašil.

„Celkově se jedná o krajinářské zadání, výsledkem by měl být pocit, že nejste v ledajakém kempu, ale že spíte v parku,“ doplnil.

Opravit chtěli původně i ozdobný přístřešek, takzvaný gloriet, ve kterém byl dříve kiosek. Plánovali kuchyňku a gril pro návštěvníky. Vzhledem ke špatnému stavu ale nakonec stavbu zachránit nezvládli.

Ve Frýdlantu pokračují opravy autokempu, otevřít má v květnu 2024 (foto z února 2024)

„Nějakým způsobem to nahradíme, pravděpodobně nějakým hezkým ohništěm a takovým místem, kde si lidé budou moct připravit věci na ohni. Provizorní kuchyň bude na gastroprovoz,“ přiblížil plán starosta Frýdlantu Dan Ramzer z ODS.

Kemp bude mít zázemí pro stany i karavany, včetně připojení k internetu. V budoucnu by v areálu mělo být i několik chatek a bazén.

Spustit audio

Související